1 februari 2009

Vilse i pannkakan

Det här är ju min första mammaledighet i Göteborg – de andra två tillbringade jag i Stockholm, vilket innebär att jag kan alla huvudstadens promenad- och genvägar samt alla busslinjer från ingenstans tillbaka hem Karlbergsvägen.
I Göteborg är jag helt lost. Därför är det ren vardags-edge att dra i väg med barnvagnen. Man kan hamna precis vart som helst. Och eftersom Göteborg är lite mindre så tar det slut rätt fort och vips är man i en annan kommun. Särskilt om man som jag travar omkring i Delsjöområdet med iPoden på och lyssnar på halvtaskiga Åke Edvardson-romaner. Några kapitel och så vaknar man till och upptäcker att man inte alls är inne i skogen längre utan i Partille. Eller i Mölndal.

I dag ... jag vet inte hur det gick till men solen sken och jag hamnade ute på en sjö med tjockis och sen i nåt som hette Svejserdalen. Sedan följde jag skyltar som det faktiskt stod "centrum" på, men det visade sig vara Mölndals centrum, och inte ens folk som bor i Mölndal har fattat hur centrum hänger ihop i den stan. Så det blev väldigt fel. Vi fick ta en gungpaus på ett stängt dagis och sen gå och gå och gå tills HURRA, det dök upp spårvagnsspår och det var 4:ans spårvagn och den gick dit jag ville.

3 timmar tog det att hitta rätt. Jag ska inte säga att jag var rädd eller så, men nästa gång ska jag ha med mig karta.

2 kommentarer:

Sanna sa...

Rekommendation:
Smyg in på Google från telefonen.
Ladda hem deras fantastiska google maps för mobil.

Never lost again.

Sof sa...

Ja. Naturligtvis. Tar ju bort spänningsmomentet lite men jag inser att jag måste. Finns Google maps för inomhus också? Jag brukar nämligen också ha svårt att hitta rätt i lokaler utan fönster.