16 februari 2009

The gloves are off

Badrumsfejden är ännu inte avgjord, förresten. Förutom att vi vill att badrumskillen ska sätta om all glasmosaik, eftersom ränderna i fixet syns igenom (rillning, heter det tydligen), så är en vägg sned, avloppet är inte ikopplat, handfatet och duschen läcker och silikonfogarna ser ut som om nån gjort dem med boxhandskar på.

Så vi betalar inte. Zeljko, som badrumskillen heter egentligen, tycker att det är, citat, oschysst. Och när vi gång på gång förklarar för honom att vi vill ha ett snyggt och funktionellt badrum och inte tänker betala förrän han har ordnat det, brukar han 1) slänga på luren i örat 2) önska Håkan olycka i livet 3) bli hotfull, hytta med fingret och vråla att han minsann kommer att se till att vi betalar innan tisdag eller 4) storma ut ur huset i affekt.

Nu skulle man kunna tro att vi lever i ständig skräck för repressalier här, med tanke på att Zeljko är en 42-årig serb som har våra nycklar och vet var vi bor. Eller att vi ringer några av våra Bandidos-kontakter och iscensätter en gammal hederlig Mexican shootout på Laboratoriegatan. En gång för alla, liksom.

Men jag har i stället ägnat mig åt grundlig journalistisk research nu på förmiddagen. Därför vet jag nu att Zeljkos firma har fyra betalningsförelägganden, att han och hans flickvän Wanja gick isär i februari förra året, att sonen Alexander, 18, bor hos pappa medan dottern Nathalie (som har 11 vänner på Facebook) fortfarande bor hos mamma. Hon är ju bara 14 ju. Vidare vet jag att Zeljko är konstintresserad och medlem av Serbiska föreningen i Göteborg samt ett tag efter skilsmässan var tvungen att bo i en kontorslokal i Partille, men att han ganska precis samtidigt som han trodde sig kunna casha in 125 000 på att renovera vårt badrum, köpte sig en ny lägenhet.

Vad Zeljko dessutom inte vet är att jag tänker ägna eftermiddagen åt att prata lite med ARN samt att Skatteverket, alldeles opåkallat, kopplade mig vidare till ett mystiskt hemligt telefonnummer där man kan göra en anonym anmälan om företag som misstänks undanhålla skatt och arbetsgivaravgifter. Han vet inte heller att allt det här roar mig enormt.

7 kommentarer:

annatjata sa...

HEJA FIA!!! Gud vad spännande!!

Tove sa...

Patrik?

Camilla sa...

Jag bara hoppas att han inte läser din blogg...

Emma sa...

You go girl! Jag älskar sånt här!
Har en liknande historia bakom mig med killarna som satte upp vår kakelugn. De kommer aldrig ta ett jobb hos en journalist igen, I tell you.

Sof sa...

Jag HOPPAS att han läser min blogg, det skulle skapa lite terrorbalans. Jag funderar allvarligt på att adda dottern på Fejjan, bara för att vara lite devilish. Vem var det som sa att kunskap är makt?

Sof sa...

Tove, jag hoppas innerligt att du menar att HAN är morfar Patrik, inte jag.

Ann-Katrin sa...

Giftigt!!! :-) Hoppas det löser/har löst sig.