16 oktober 2008

Intelligensens olika divisioner

Kul att folk får Nobelpris och uppfinner fantastiska saker. Själv har jag övergett tanken på att bli enastående och ägnar mig i stället åt lite mer basal vad-är-vadinlärning. Saker som aldrig riktigt fastnat. Här är listan:
  1. Höger och vänster. 20 gånger om dagen är jag tvungen att testskriva bostaven S i luften för att komma på vilken hand som är skrivhanden. För det är höger, vet jag.
  2. Dill och persilja. Egentligen vet jag ju att dill är tunt, flygigt och ganska äckligt, och persilja gott och mer på riktigt. Men jag minns inte alltid.
  3. Lili och Sussie Päivärinta. Just som jag insett att det nog inte spelar nån roll om jag håller ordning på vilken som är vilken, så ska de vara med i Melodifestivalen. Fan.
  4. Vilken sida tanklocket sitter på. Skratta ni bara. Men så är det. Och inbilla mig inte att jag är ensam om detta.
  5. Filip och Fredrik. Min minnesregel är att Fredrik ser ut som Timón och Filip som Pumba, fast sen upptäcker jag att jag inte vet vilken som är vilken av dem heller, och så får jag lägga jättemycket tid på att tänka efter.

4 kommentarer:

Tania sa...

Jag är likadan. Höger =Hälsa ,Vänster = Vinka tänker jag flera gånger om dagen och försöker att se samlad ut. Det lyckas så där.

30+ sa...

När jag bytte bil (pga krock) härom månaden bytte även tanklocket sida. Det ställde till det en del. Jädra Volvo. Man borde ju tycka att de alltid har tanklocket på samma sida. Vilken usp det skulle vara.

Sofia sa...

Eller: tanklock på båda sidor. (Herregud, fattar inte att teamet som gjorde Volvos tjejbil för några år sedan inte kom på denna briljanta idé. I stället la de krutet på split headrest, så att alla med hästsvans skulle sitta bekvämare.)

Niklas J sa...

Tanklocksafasi är the new black!